Przez żołądek do serca – mówi znane przysłowie. I właśnie tą drogą do naszych serc dotrzeć chcą organizatorzy akcji „Budzimy Mateusza”. CRR Kapitol organizuje charytatywną kolację, z której cały dochód przeznaczony zostanie na leczenie Mateusza z Gryfic.

Jak udowodnił poprzedni etap akcji charytatywnej „Budzimy Mateusza”, kiedy to sposobem na okazanie wsparcia stało się oglądanie filmu w kinie Kapitoldobrze się bawiąc, można pomagać innym. Teraz okazuje się, że można również pomagać, dobrze…jedząc!

Mistrzowie kuchni z pięciu restauracji spotkają się 29 listopada w gryfickiej restauracji Pan Piero, aby wspólnie przygotować niesamowitą ucztę. Zaserwują pięć wykwintnych potraw.

charytatywna kolacja w kapitolu, szefowie kuchni, pięć dańJuż same nazwy dań sprawiają, że ślinka cieknie – spójrzcie zresztą sami:

  • Przystawka 1: wędzona gęsina na konfiturze dyniowo-cynamonowej
  • Przystawka 2: pierożki z ricottą i szpinakiem w asyście musu selerowego
  • Zupa: krem z pieczonego ziemniaka z grzybową łezką
  • Danie główne: łosoś jurajski podawany na puree ziemniaczanym z wasabi w sosie teriyaki z sałatką mango, pomarańcza, fenkuł
  • Deser: Carpaccio z gruszki w towarzystwie świątecznej Pana Cotty z musem malina-rozmaryn

Dania przygotują: Wojtek WyszomirskiMarcin Paździorko, Jacek SawindaJacek DudarenkoBartosz Poziemski. Znając możliwości tych kulinarnych mistrzów – spodziewać się można prawdziwej poezji smaku!

Koszt kolacji, która odbędzie się 29 listopada 2018r o godzinie 18:30 to jedynie 100 zł od osoby. 

Cały dochód przeznaczony zostanie na pomoc w leczeniu Mateusza, który w wyniku niefortunnych zdarzeń od 16 września br. przebywa w śpiączce.

Liczba miejsc jest ograniczona, więc nie zastanawiaj się zbyt długo.

Już dziś dokonaj rezerwacji w restauracji Pan Piero ul. Niepodległości 48, Gryfice, tel. 91 384 33 08.

Daj się uwieść poezji smaku – i pomóż obudzić Mateusza!

Kolejny etap akcji charytatynej "Budzimy Mateusza" już 29 listopada. Tym razem będzie kulinarnie.
Kolejny etap akcji charytatywnej „Budzimy Mateusza” już 29 listopada. Tym razem będzie kulinarnie.
Poprzedni artykułTurniej Szachowy na 100-lecie Niepodległości – relacja
Następny artykułPierwsza sesja Rady Miejskiej w Gryficach