Przez żołądek do serca – mówi znane przysłowie. I właśnie tą drogą do naszych serc dotrzeć chcą organizatorzy akcji „Budzimy Mateusza”. CRR Kapitol organizuje charytatywną kolację, z której cały dochód przeznaczony zostanie na leczenie Mateusza z Gryfic.
Jak udowodnił poprzedni etap akcji charytatywnej „Budzimy Mateusza”, kiedy to sposobem na okazanie wsparcia stało się oglądanie filmu w kinie Kapitol – dobrze się bawiąc, można pomagać innym. Teraz okazuje się, że można również pomagać, dobrze…jedząc!
Mistrzowie kuchni z pięciu restauracji spotkają się 29 listopada w gryfickiej restauracji Pan Piero, aby wspólnie przygotować niesamowitą ucztę. Zaserwują pięć wykwintnych potraw.
Już same nazwy dań sprawiają, że ślinka cieknie – spójrzcie zresztą sami:
- Przystawka 1: wędzona gęsina na konfiturze dyniowo-cynamonowej
- Przystawka 2: pierożki z ricottą i szpinakiem w asyście musu selerowego
- Zupa: krem z pieczonego ziemniaka z grzybową łezką
- Danie główne: łosoś jurajski podawany na puree ziemniaczanym z wasabi w sosie teriyaki z sałatką mango, pomarańcza, fenkuł
- Deser: Carpaccio z gruszki w towarzystwie świątecznej Pana Cotty z musem malina-rozmaryn
Dania przygotują: Wojtek Wyszomirski, Marcin Paździorko, Jacek Sawinda, Jacek Dudarenko i Bartosz Poziemski. Znając możliwości tych kulinarnych mistrzów – spodziewać się można prawdziwej poezji smaku!
Koszt kolacji, która odbędzie się 29 listopada 2018r o godzinie 18:30 to jedynie 100 zł od osoby.
Cały dochód przeznaczony zostanie na pomoc w leczeniu Mateusza, który w wyniku niefortunnych zdarzeń od 16 września br. przebywa w śpiączce.
Liczba miejsc jest ograniczona, więc nie zastanawiaj się zbyt długo.
Już dziś dokonaj rezerwacji w restauracji Pan Piero ul. Niepodległości 48, Gryfice, tel. 91 384 33 08.