Pięciosetowa kolacja przygotowana przez pięciu szefów kuchni była główną atrakcją charytatywnego wieczoru, zorganizowanego w Centrum Rozrywki Rodzinnej Kapitol w Gryficach.
Po raz drugi spotykamy się w restauracji „Pan Piero”, by pomóc osobie, która tego wymaga. Tym razem jest to Mateusz, którego rodzice są tu dziś z nami – powiedziała, witając zgromadzonych gości pani Izabela Malicka – manager obiektu. Oczywiście dochód z kolacji, w której Państwo dziś uczestniczą podobnie jak za pierwszym razem, zostanie przekazany na konto fundacji, która opiekuje się tym młodym człowiekiem. Ze swojej strony mam nadzieję, że kolacja, która przygotowali dla Państwa Ci wspaniali szefowie kuchni, na długo pozostanie w Waszej pamięć. Zaś wrażenia kulinarne sprawia, że będziecie nas odwiedzać – dodała pani Izabela.
Jestem bardzo wzruszona i pełna nadziei. Pomagacie nam Państwo zupełnie bezinteresownie budzić mojego śpiocha. Mam nadzieję, że wspólnie już wkrótce do tego doprowadzimy – dodała obecna na kolacji pani Emilia – mama Mateusza.
Zaproszenia na tę wyjątkową kolację w cenie 100 zł rozeszły się bardzo szybko. Nic dziwnego, skoro w czasie jej trwania serwowano obecnym krem z pieczonego ziemniaka z grzybami, wędzoną na zimno pierś z gęsi podaną na sosie z dyni, czy obłędnego w smaku łososia jurajskiego z purée z ziemniaków i wasabi.